Herdenken

Het evenement Falling Stars is meer dan een avontuur voor liefdadigheid. Boven alles staat de dag in het teken van het herdenken van overleden dierbaren. De naam ‘Falling Stars’ is gekozen als verwijzing naar de sterren aan de hemel die voor velen symbool staan voor overleden geliefden die nooit vergeten zullen worden.

Het ligt misschien niet voor de hand om een sportieve activiteit voor waaghalzen te combineren met een moment van bezinning. De vriendengroep heeft echter een persoonlijke reden om dit evenement te organiseren. Het dient mede als een speciaal eerbetoon aan hun gezamenlijke vriend Marco Bus, die in 2016 op 36-jarige leeftijd aan een hersentumor overleed. Hij was de echtgenoot van Pascale Bus-Bothof, ook een van de organisatoren.

“Ik wil graag nieuwe herinneringen maken, maar waarbij Marco ook een rol speelt. Hij was iemand die vol in het leven stond, ontzettend positief was en kracht en energie uit sporten haalde. Het afgelopen jaar is er meermaals stilgestaan bij het verlies van Marco, maar altijd op een positieve manier, zoals Marco het gewild had. Daarom is ‘Falling Stars’ mij ook op het lijf geschreven. Het is een sportief evenement met een koppeling richting het herdenken van de dierbare die eenieder is verloren.”, vertelt Pascale.